Blog

 • Zašto je nerđajući čelik dobar izbor za nakit?

  Utorak, Decembar 5, 2023 - 11:01 | Autor: blazenka
  Upotreba nerđajućeg čelika u izradi nakita

  U svetu moderne mode i nakita, nerđajući čelik postaje sve popularniji materijal za izradu nakita iz nekoliko ključnih razloga. U ovom blog postu istražićemo zašto je nerđajući čelik idealan izbor za nakit, njegove benefite, mogućnosti bojenja, kao i kako se dobija nakit od hirurškog čelika u različitim bojama.

  Trajnost i otpornost

 • Šta pokloniti dragoj osobi - vodič za kupovinu poklona sa smislom

  Četvrtak, Januar 5, 2023 - 11:51 | Autor: blazenka
  šta pokloniti dragoj osobi

  Pokloni mogu biti moćan način da nekome pokažete koliko vam je stalo do njih, koliko ih cenite i da u vašem životu zauzimaju posebno mesto. Kada birate poklon za nekoga ko vam je blizak i drag, važno je da uložite trud i pažnju u proces odabira. Pravi poklon može imati dugotrajni uticaj i postati draga uspomena ili lepo iskustvo, dok pogrešan poklon vrlo lako može završiti na dnu ormara, u rukama nekog sledećeg primaoca ili u najgorem slučaju, u smeću. 

 • Autizam kod dece i ishrana

  Četvrtak, Januar 5, 2023 - 10:59 | Autor: blazenka
  autizam kod dece i ishrana

  Autizam je neurorazvojni poremećaj koji utiče na komunikaciju i ponašanje. Često se dijagnostikuje u ranom detinjstvu i može izazvati niz simptoma, uključujući teškoće u socijalnim interakcijama, ponavljajuće ponašanje i teškoće sa govorom. Nema poznatog leka za autizam, ali rana intervencija i podrška mogu poboljšati ishod i u velikoj meri poboljšati kvalitet života dece i osoba sa ovim poremećajem.

 • Moj pas je senior - znakovi starenja kod pasa

  Četvrtak, Avgust 18, 2022 - 13:17 | Autor: nenad.radojcic
  znakovi starenja kod pasa

  Svi starimo i tu pomoći nema. Pa ipak, dok mi , ljudi, ako smo zdravi i sve ide svojim tokom, imamo mnogo duži životni vek od naših ljubimaca. A to znači da ćemo se sa starošću pa i smrću krznatih članova porodice susreti verovatno više puta u životu. I svaki put će biti jednako teško. Ipak, ako psu pružimo kvalitetan život, i na vreme primetimo znakove starosti, možemo mnogo pomoći svom psu da doživi i proživi lepu i dostojanstvenu starost ako znamo koji su to znakovi starenja kod pasa.

 • Dečija timska igra sa čašama - idealno za rođendane

  Četvrtak, April 21, 2022 - 15:28 | Autor: blazenka
  Dečija timska igra sa čašama - idealno za rođendane

  Gde su dečiji rođendani, tu su i čaše od soka. A tu je i dilema kako zabavit mališane i razviti timski duh. hajde da ukombinujemo ova dva činoca u zabavnu igru koja će angažovati čitavu družinu a odlična je za vežbanje motorike i koordinacije. 

 • Moja mama divno priča

  Utorak, Januar 4, 2022 - 15:17 | Autor: blazenka
  moja mama divno prica

  Već smo pisali o značaju uspavanki za decu u razvoju mališana. Jedna od omiljenih i najčešće pevanih uspavanki svakako je Moja mama divno priča

  Reči uspavanke Moja mama divno priča:

  Moja mama divno priča svake noći,
  O nekakvim prinčevima što će doći,
  i princeza ima neka u toj priči,
  mama kaže da na mene ona liči....

 • Uspavanke za decu

  Sreda, Decembar 29, 2021 - 09:00 | Autor: blazenka

  Uspavanke za decu su nežne, umirujuće pesme koje roditelji pevaju bebama i maloj deci kako bi lakše i brže utonuli u san.

  Uspavanke za decu imaju izuzetan razvojini značaj za bebe i decu, jer stvaraju veze bebe ka majčinom glasu, prepoznajući ga kao siguran i umirujući. Na taj način stvara se neraskidiv, duboko usađeni instinkt koji će dete pratiti kroz ceo život - da je mamina blizina jedna lepa, bezbedna zona

 • Drvena hranilica za bebe - mesto gde se stvaraju najlepše musave uspomene!

  Sreda, Decembar 22, 2021 - 14:19 | Autor: blazenka
  hranilica

  Jednog dana, kada odrastu, kada odu svojim životima, vama će ostati uspomene. Ne, ne uspomene na ovu stolicu, ona je samo stvar. Ali toliko uspomena će biti vezano upravo za tu stvar. Možda se nećete sećati njene boje ili neodoljivog dezena, ali ćete se sećati kako ste čistili rezance iz kose kada je prvi put pokušao samostalno da jede kašikom. Setićete se straha kada je pokušala da ustane i da se uzvuče iz stolice. Srećom nije mogla. Sećaćete se kada ste se okrenuli ka šporetu a iz stolice začuli prvo "daj" ili "neću".

   

 • Da li je klima uređaj uvek najbolje rešenje na visokim temperaturama?

  Utorak, Maj 18, 2021 - 20:19 | Autor: MarinaB

  Visoke temperature u zatvorenim prostorijama su, sasvim sigurno, jedna od stvari koje nam nisu najomiljenije tokom letnjih meseci. Boravak u zatvorenom prostoru dok je napolju sunčano i toplo, zna vrlo često da nam teško padne; nekada je to zato što bismo najrađe bili kraj vode nego tug de smo, a nekada mislimo da bismo baš sve lakše podneli samo da je u prostoriji vazduh malo hladniji i vlažniji.

 • Čime se pseća dlaka najlakše održava?

  Subota, Maj 8, 2021 - 08:50 | Autor: MarinaB

  Svi vlasnici pasa znaju za dobru staru izreku koja govori o tome kako je pas čovekov najbolji prijatelj. Znaju, i slažu se sa njom.