Šta znače statusi porudžbina?

  • Šta znače statusi porudžbina

Šta znače statusi porudžbina?

Kada poručite nešto sa našeg sajta pa do perioda isporuke, Vaša porudžbina će proći kroz nekoliko statusa dok ne bude isporučena. O tim statusima ćete dobijati automatska email obaveštenja. Evo šta znače statusi porudžbina.

  • status: Na čekanju - u momentu kada ste kreirali porudžbinu ona se nalazi "na čekanju". To znači da administratori još uvek nisu uzeli Vašu porudžinu u obradu. Ukoliko se Vaša porudžbina zadržala u ovom statusu više od jednog dana. molimo Vas da nas kontaktirate.
  • status: U obradi - kada administrator uzme u obzir Vašu porudžbinu, stavlja je u "u obradu". Dok je Vaša porudžbina u ovom statusu, vrši se provera sa proizvođačima/dobavljačima o dostupnosti proizvoda koje ste poručili, šalju se obaveštenja kupcu ukoliko nečega eventualno nema na stanju, predlaže se zamena i završava poručivanje od dobavljača. Vaša porudžbina u ovom statusu može ostati 1-2 dana. Ukoliko u tom roku niste dobili nikakvo obaveštenje, molimo Vas da nas kontaktirate.
  • status Poslata - kada je porudžbina predata kurirskoj službi prelazi u status "poslata". To znači da je uskoro možete očekivati na Vašoj adresi, najčešće dan nakon što ste dobili obaveštenje o ovom statusu.
  • status Obustavljeno - znači da je rad na Vašoj porudžbini prekinut i da je ona otkazana. Razlog je najčešće nedostupnost poručenog proizvoda, predugo čekanje na obradu/realizaciju od strane dobavljača/proizvođača ili odustanak kupca.

Status Vaše porudžbine možete proveriti i na sajtu, u svakom trenutku, tako što ćete se ulogovati sa podacima sa kojima ste kreirali korisnički nalog i pogledati sekciju "Moj Profil"