Moja mama divno priča

Utorak, Januar 4, 2022 - 15:17 | Autor: blazenka

Već smo pisali o značaju uspavanki za decu u razvoju mališana. Jedna od omiljenih i najčešće pevanih uspavanki svakako je Moja mama divno priča

Reči uspavanke Moja mama divno priča:

Moja mama divno priča svake noći,
O nekakvim prinčevima što će doći,
i princeza ima neka u toj priči,
mama kaže da na mene ona liči....

A izmisli čini mi se vrlo često,
Imena i prezimena i sve resto,
Zatim počne da mi peva neke pesme,
Sasvim tiho jer se noću jače ne sme.

I sve tako dok ne zaspi,
Dok ne zaspi ona sama,
A ja tiho, sasvim tiho,
kažem tati: "Spava mama"

moja mama divno prica

 

Autor uspavanke Moja mama divno priča je Svetislav Sveta Vuković, čuveni novinar, spiker, voditelj, scenarista i tekstopisac.  Pored ove čuvene uspavanke, Svetislav Vuković autor je još nekoliko vrlo popularnih pesama za decu. Neke od njih su:

Objavio je četiri knjige pesama za decu. To su: "Pozdravite moga tatu", "Moji drugari od A do Š", "Jedan đački dan" i "Zvanje, znanje i zanimanje".

Već smo rekli da uspavanke za bebe stvaraju jedinstvenu vezu između mame i bebe i da su izuzetno važne u razvoju deteta. Moja mama divno priča je definitivno jedna takva, divna, bezbrižna melodija koja će vašu bebu uljuljkati u svet svet snova i razviti najpozitivnija osećanja vezana za majčinu blizinu i majčin glas. Zato je pevajte svojoj bebi rađe sami nego što je puštate sa Youtube-a ili drugih platformi. Ipak, ukoliko želite da čujete melodiju, najbolje je da poslušate ovu divnu uspavanku u izvođenju dečijeg hora Kolibri. 

Moja mama divno priča je naročitu popularnost stekla u izvođenju dečijeg hora Kolibri