Zatvoreni toaleti za mačke- prednosti i za mačku i za vas

Subota, Decembar 5, 2020 - 09:47 | Autor: MarinaB

Volimo ih, pazimo i ugađamo im. One nam svakodnevno uzvraćaju pažnju i privrženost i čine da osetimo kako se naporan ili ne tako dobar dan ipak završio sjajno. Međutim, i u velikoj ljubavi nekada zna doći do zategnute atmosfere. Ljutimo se jedni na druge, ne shvatamo se i mislimo kako nam neko nešto namerno radi. Mi mislimo da je to mačka koja “naaamerno” razbaca pesak iz toaleta ili “namerno” piški mimo njega. Ona misli da je štene koje je odnedavno stiglo u naš dom važnije od nje i da volimo više nego nju. U startu se ne razumemo baš najbolje. Jasna vam je problematika situacije, zar ne? 

Da ne bi gluposti stale na put ljubavi koja je jedino i važna, probajte da, kao biće sa višim stepenom svesti, stvari posmatrate na malo drugačiji način.

Život sa ljubimicom mačije vrste uglavnom je lep i prijatan- i za nju i za vas. Mada, u trenucima kada je potrebno pomiriti dve različite prirode i potrebe koje dolaze sa njima neophodan je period učenja i prilagođavanja. Jedan od najčešćih problema sa kojima se vlasnici mačaka susreću jeste mesto gde mačke vrše nuždu. Na ovu temu nameću se razna pitanja od kojih su neka- gde je idealno mesto, kakav toalet treba izabrati, koji je posip najbolji, koliko često se čisti mačiji toalet i na koji način…

 

zatvoreni toaleti za mačke

 

Šta je potrebno da znate o mačkama?

Macama je u prirodi potreba za slobodom i nesputanošću. Isto tako, važe za vrlo uredne životinje kojima je izuzetno stalo do njihovog prostora i privatnosti u njemu. Zašto ovo pominjemo?

Ovo su neke od činjenica koje trebate imati na umu kada mačka uđe u vaš dom. Reč je o pametnoj organizaciji prostora gde će mačka boraviti i gde će se osećati nesputano i komotno. Zato, imajući na umu njihovu urođenu pedantnost, ne bi bilo loše da umesto jednog izaberete dva toaleta i da ih postavite na najbolja moguća mesta u svom domu.

Pitate se koja su to najbolja mesta u kući za postavljanje mačijih toaleta?

Ona koja su udaljena od mesta gde mačka obično jede i drema i ona koja su delimično u prolaznim delovima, tako da se kroz njih lako može proći bez zalaženja u neke “slepe uličice” vašeg doma.

O mačijim toaletima…

Mačiji toaleti nekada, iako na prvi pogled ne izgleda tako, znaju da zadaju puno glavobolja vlasnicima mačaka. Ovo verovatno neko ko ima hrčka, ribicu ili psa možda neće ni moći u potpunosti da razume, ali postoji ta neka tačka na relaciji vlasnik-toalet-mačka koja kada se dostigne- svi su srećni; ali ako se okoliša oko nje- zna da bude pomalo napeto za sve (osim za toalet, njemu je svejedno).

O čemu je ovde reč? Vlasnici mačaka će kupiti toalet koji je po njihovim standardima dobar. Međutim, neretko, mačke jednostavno ne prođu baš uvek fazu privikavanja na toalet najbolje. Ovo uglavnom rezultira rasutim peskom oko toaleta što vama stavlja obavezu više na “to-do” spisak, ili pak vršenjem nužde mimo mesta koje ste vi za to predodredili.

Najbolji toaleti za mace

Kažu da savršenstvo ne postoji, ali se zato slažemo da približne verzije itekako postoje. Kod toaleta za mace, ono što je važno jeste da se potrebe mačke maksimalno ispoštuju i da se vlasnicima maksimalno olakša proces čišćenja i održavanja. Budite mudri i pri odabiru toaleta za mačku, imajte na umu sledeće:

  • Birajte zatvorene toalete za mačke. Ovde je važno da ovakav model pruža maksimalnu privatnost mački (benefit za nju) i da zahvaljujući oblicima u kojima se ovakva vrsta toaleta proizvodi pesak ne leti u tolikoj meri kao kod otvorenih toaleta (benefit za vas). Reklo bi se da ovo obećava win-win situaciju.
  • Veličina toaleta je itekako važna. Kada je o ovome reč, vodite računa o tome da mačka u toaletu može neometano da se kreće. Niko ne voli skučen prostor, znajte da je i vašim ljubimicama to važno.  Naš predlog je TOALET SA POKLOPCEM JOY CAT. Ovaj model u dimenziji 54x39x39cm  mačkama pruža dovoljno prostora, a uz njega dobijate filter i lopaticu za lakše održavanje.

                                                        joy

 

  • Olakšavajuće je da oblik bude takav da se dobro uklapa u prostor koji ste predodredili za mesto gde će toalet da stoji. Praktična caka jeste da izaberete ugaoni model toaleta za mačke, kao što je MODEL GINGER. Ovaj toalet za mace je praktičan zbog lakog uklapanja u uglove vašeg doma, a kupovinom istog dobijate filter od aktivnog uglja i lopaticu za lakše održavanje.

                                                      ginger      

  • Poslednje, ali nikako najmanje važno jeste da se toalet lako i jednostavno održava. Čistite toalet toplom vodom i bez sredstava sa prejakim mirisima jer bi oni bili mačkama odbojni.  Lako čišćenje je ono što će uštedeti dosta vremena, a ako već postoji model mačijeg toaleta koji to posebno naglašava kao svoju karakteristiku- ne dvoumite se previše. Upravo takav je TOALET ZA MACE ROTO koji će našim dragim mačkama pružiti dovoljno prostora (zahvaljujući dimenzijama 52*40*40cm) a vaša omogućiti dodatno vreme za igru sa macom.

                                                    easy to clean

 

Još asortimana mačijih toaleta sa Gusenice

Naš web shop dostupan vam je 00-24h i to je velika prednost online kupovine. Pozvani ste da u kategoriji TOALETI ZA MAČKE I DODACI pogledate ponudu koju trenutnu imamo dostupnu, i da izaberete model toaleta koji će u svakom segmentu zadovoljiti potrebe vaše mačke.

Ipak, najvažnija je njena sreća, zar ne?

*IMAJTE NA UMU:

? ljubimci nikada ništa ne rade namerno, i za svoje ponašanje imaju itekako dobre razloge. Nekada vam njime pažnju skreću na to što ih muči, bilo da je reč o zdravstvenim problemima ili o tome da se osećaju zapostavljeno i tužno.

? vole vas najviše na svetu.