Zašto baš ksilofon?

Četvrtak, Septembar 10, 2020 - 19:18 | Autor: blazenka

Kada pričamo o stvarima koje su obeležile naše, ali skoro i svačije detinjstvo, na pamet će nam uglavnom pasti keks i mleko, pantalone sa tregerima, ono kada smo sa drugarima iz komšiluka igrali žmurke i naš ksilofon. Gotovo svako dete je imalo svoju muzičku igračku, pravi mali instrument na kojem su nastajale prve melodije, koje su se iznova ponavljale. 
Igra koja razvija ljubav prema muzici i jača muzikalnost kod dece vrlo je korisna, te je ovo upravo razlog zbog kojeg je ovaj instrument u odrastanju zastupljen godinama i generacijama unazad.

deciji ksilofon

 

Rad na razvoju stvaralačkih sposobnosti deteta i uvođenje mališana u sferu muzike kroz igru višestruko je korisno i važno za najmlađe. Na zabavan način, deca se upoznaju sa tonovima, ali i vežbaju koordinaciju svojih pokreta. Ksilofon je koristan kako za mlađu decu, tako i za onu školskog uzrasta, jer on spada u potrebnu opremu kada je reč o predmetu muzička kultura.

Na stvaranje dublje veze mališana sa muzikom najviše zasluga pripisujemo Karlu Orfu, čije su zasluge i rad ostali upamćeni i priznati. Ovaj nemački kompozitor koji se bavio i pedagoškim radom sa decom, oduvek je isticao značaj rada na razvijanju osećaja za ritam kod najmlađih. Bio je osnivač škole za muziku u Minhenu, kao i autor knjige koja nosi naziv “Muzika za decu”. U muzičko-obrazovni rad uveden je Orfov instrumentarijum, koji predstavlja skup različitih instrumenata koji su u potpunosti prilagođeni dečijem izvođenju. Upravo jedan od instrumenata iz ovog skupa izabranih instrumenata jeste i ksilofon.

Ovaj klasik u sferi instrumenata-igračaka pogodan je kako za mališane koji su školskog uzrasta, tako i za decu koju do polaska u školu deli nekoliko godina. U osnovnim školama, mališani se upoznaju sa ritmom i muzikom kroz korišćenje ovog instrumenta, ali se u isto vreme sjajno zabavljaju!

Ukoliko se pitate gde možete po pristupačnim cenama za svoje mališane pronaći kvalitetan dečiji ksilofon, predstavljamo modele koje možete poručiti online putem web shopa gusenica.rs
U pitanju su modeli koji imaju drvene ili metalne pločice, a koje krasi vrlo zanimljiv dizajn i vesele boje.

ksilofon za skolu

Svi modeli izrađeni su od kvalitetnih materijala i vrlo su postojani i čvrsti, te će tako vašim mališanima da garantuju dugotrajnu upotrebu. Osim edukacije, mališani će steći i vrlo lepe uspomene na svoja prva muzička izvođenja, a ako vam odsviraju neku poznatu melodiju-pohvalite ih, jer ćete ih onda sigurno podstaći da požele da još više uče i vežbaju.
Na LINKU pogledajte trenutno dostupne modele koje možete poručiti online u samo nekoliko jednostavnih koraka.