Zabava je tamo gde su interesantne grebalice i penjalice za mačke

Utorak, Jul 14, 2020 - 09:02 | Autor: blazenka

Radoznale, samostalne i apsolutno neodoljive- mačke su pored pasa, omiljeni kućni ljubimci i vrlo lako mogu da ukradu skoro pa svačije srce. Ako ste ljubitelj mačaka koji već ima svoju drugaricu i želite da joj što više vremena prođe u igri i zabavi, a da pritom sačuvate svoje omiljene komada nameštaja u stanu, tada kupovina grebalice ili penjalice rešava sve probleme.


Kako su mace po prirodi pravi mali istraživači, u nameri da joj zaokupite veliki deo njihove pažnje, predlažemo da pogledate neke od najinteresantnijih modela zbog kojih ćete možda malo i zavideti svojoj ljubimici. Trenutno bogata ponuda može da vas dovede do zbunjenosti i situacije gde biste postavili pitanje- “ali, u čemu je razlika?!” Sa željom da vam olakšamo potragu zvana savršena-grebalica-ili-penjalica-za-macu, izdvojićemo vam neke činjenice kojih se možete setiti kada dođe momenat odluke.

Čemu služe grebalice i penjalice za mačke?

Ako ćete malo šire da sagledate situaciju, grebalice su tu da zaštite vaš nameštaj i tepihe, tako da, ispada da su ovi predmeti pravljeni sa namerom da mačkama skrenu pažnju, a vlasnicima odagnaju brige iz glave. Bilo kako bilo, grebalice su itekako korisne jer pomažu mačkama da svoje kandžice redovno troše. Posebno mace koje žive ili duži deo dana borave u zatvorenom prostoru nemaju priliku da grebu i troše kandžice u prirodu, na nekom drvetu. U tom slučaju, primorane su (nije da to rade vama namerno! ��) da slede svoje instinkte i da vam ponekad zagrebu pokoji trosed, fotelju ili da počupaju vaš novi tepih. U njihovu odbranu, sada bar znate uzrok tog problema.

Koje sve vrste grebalica postoje?

Grebalice mogu biti zanimljive i super zanimljive. Ako ste rešili da kupite grebalicu, bilo da je kupujete po prvi put ili samo staroj tražite zamenu, imajte na umu da su upravo oni modeli koji pružaju što više mogućnosti za zabavu baš po mačijem ukusu. U nivoima, neobičnog oblika i sa platoima za dremku ili osmatranje sa visine- izbora je toliko puno! Pogledajte neke od modela koje smo u ovom blogu pripremili za vas, a koje možete kupiti online putem web shopa Gusenice.

Grebalica za macke sa 2 sprata


Vrlo praktična konstrukcija koja je ujedno i jednostavna, a pruža dosta toga maci- dovoljno je dugačka za istezanje, poseduje viseću lopticu za igru, platoe i krugove za odmor ili dremku. Dimenzije ovog modela grebalice su 30cm*30cm*65cm, a cenu pogledajte NA LINKU.

grebalica za macke mis

Ko zna, možda se vaša ljubimica baš zaljubi u ovog miša?! �� Vrlo zanimljiva grebalica za mačke u obličju miša, izrađena u kombinaciji materijala pliš i kanap pružiće maci priliku da svoje noktiće istroši, a da se usput i zabavi. Dimenzije grebalice su 51cm*16cm*16cm, a ovu grebalicu možete poručiti PUTEM LINKA.

penjalica za macke sailboat

Grebalicu Sailboat krase loptice, a prirodni kanap i pliš su materijali od kojih je izrađena u kombinaciji krem i crne boje. Pažnju vaše mačke sigurno će ukrasti dve loptice pričvršćene na sam vrh, a polukružni plato kao stvoren je za lenčarenje i dremku. Dimenzije su 45cm*31cm*60cm (visina). Više detalja o modelu i ceni potražite NA LINKU.

grebalica za mace sa kreveticem


Sjajna jer ima plato nalik na krevetić, tunelčić i lopticu; neodoljiva jer je krasi preslatka šapica, a korisna jer pruža dosta mesta za grebanje. Visina ove grebalice je 40cm i verujemo da možete već da zamilsite svoju ljubimicu kako lenjo drema na gornjem platou. Dimenzije 30cm*30cm*40cm. Model je dostupan za poručivanje na LINKU.

velika grebalica za macke


Pravi mali raj za znatiželjne mace - velika grebalica i penjalica za mace u visini od 114cm pružiće dosta zabave jer poseduje dosta prostora za skrivanje, dremku, a i dosta mesta za grebanje. Model poseduje kućicu, tunelčić, platoe na različitim visinama i loptice koje će neodoljivo pozivati na igranje i zabavu.

Vrlo rado ćete tokom igre svojoj ljubimici praviti društvo jer je ova grebalica zaista posebna zbog svog oblika i toga što pruža dooosta mogućnosti za razgragano sakrivanje i skakutanje. Model je izrađen od visokokvalitetnih materijala, krojena plišom, a na najvišem platonu poseduje oivičen krevetić za odmor. Dimenzije su 60cm*49cm*114cm. Cenu i poručivanje ovog modela grebalice možete saznati na LINKU.

velika penjalica za macke sa kucicama


Grebalica i penjalica koja je idealna ako imate dve mace! A ukoliko imate samo jednu mačku i odaberete baš ovaj model grebalice- znajte da će se vaša maca osećati kao prava kraljica! Dve kućice, platoi, tunelčić i stubovi sa lopticama koje više fiksirani su na stabilnom postolju četvrtastog oblika. Pliš i kanap biće kao stvoreni za noktiće vaše ljubimice, a ono što vam sa sigurnošću garantujemo jeste da ste kupovinom ove grebalice svojoj mački pružili celodnevnu zanimaciju.

Grebalica spada u one više modele i sa visinom ode 145cm pruža dosta prostora svakoj radoznaloj maci. Dimenzije ovog modela su 70cm*60cm*145cm, a poručivanje je moguće PUTEM LINKA.

Ulaganje u kupovinu grebalice za mačke biće investicija koja će vam se višestruko isplatiti, kada uzmete u obzir da time rešavate problem trošenja kandžica i da time čuvate svoj nameštaj. Pored svega, mačka ima zagarantovanu zabavu i uvek može da uživa u zanimljivoj igri.

Bez obzira za koji se model odlučite, vodite računa da grebalicu postaviti u kutak koji ste namenili mački, dodatno je možete ukrasiti igračkicama ukoliko je model jednostavnijeg dizajna i na taj način učiniti je dovoljno zanimljovom za macu. Ono što karakteriše grebalice koje možete pogledati u WEB SHOPU GUSENICE jeste provereno dobar kvalitet i zanimljiva konstrukcija.

Ako su vam se izdvojeni modeli u ovom blogu dopali i zainteresovali vas za kupovinu, pozivamo vas da pogledate kompletan asortiman grebalica i penjalica i da kutak za svog ljubimca učiniti još slađim i zanimljivijim. Uverićete se u postojanje velikom broja najrazličitijih modela koji za zadatak imaju ispunjene samo jednog cilja- zadovoljstvo vaše mačke.

Jer kada je mačka zdrava, zadovoljna i razigrana, tada su vlasnici najsrećniji. Ukoliko imate neka pitanja vezana za dostavu ili vam je potrebna bilo kakva pomoć oko naručivanja ili kreiranja porudžbine putem našeg web shopa- budite slobodni da nas pozovete na broj telefona 061/233-16-94.