Koju flašicu kupiti za bebu?

Ponedeljak, Decembar 21, 2020 - 17:02 | Autor: MarinaB

Bilo da je Vaš dom od skoro bogatiji za malog smeška, ili ste tek u fazi prirema za njegov dolazak, koliko god da uživate u svakom trenutku kupovine i priprema za bebin što lagodniji boravak, znamo da je organizacija svega vrlo zahtevna. To svakako podrazumeva dosta razmišljanja o tome koje su opcije najbolje za bebu i najpraktičnije za roditelje, a ujedno gde su mesta na kojima možete pronaći povoljnu ponudu, jer…toliko toga je potrebno kupiti u isto vreme, zar ne?!

Ušteda je uvek dobrodošla, a popustima se svakako uvek obradujemo, pa su tako informacije o povoljnim cenama bebi posteljina, kolevki, ležaljki i ljuljaški za bebe, kao i druge bebi opreme uvek korisne. Ovaj blog posvećujemo temi koja se odnosi na jednu veliku dilemu, koje posebno mlade mame imaju a ona se odnosi na to koju flašicu kupiti za bebu? Plastičnu ili staklenu? Veliku ili malu? Koja je na najpraktičnija u kojoj prilici i da li je baš svaka u potpunosti bezbedna za bebu? Koliko košta flašica za bebu?

Pitanja je puno, zar ne? Evo i odgovora.

flasice za bebe

Koju flašicu kupiti za bebu?

Ovo je nekada velika dilema, posebno zato što razlika između flašica manje i veće zapremine zna biti neznatna. Naime, na tržištu postoji veliki broj flašica koje se međusobno razlikuju po sastavu materijala, obliku cucle i obliku flašice. Ono na šta posebna pažnja treba da se obrati jeste podatak o sastavu materijala koji treba da bude vidno istaknut na deklaraciji proizvoda. Deklaracija transparento daje uvid u sastav i namenu proizvoda, a sadrži i uputstvo za održavanje, koje zna da bude itekako korisno. Budite u potpunosti sigurni u to da ste odabrali najzdraviju i najpogodniju opciju za svoju bebu.

Plastična ili staklena flašica za bebu?

Ovde ste se sigurno susreli sa dosta različitih mišljenja, gde jedni zagovaraju samo i isključivo staklene flašice, a drugi smatraju da su plastične flašice za bebe jednako dobre kao i staklene. Kod obe vrste flašica, ono što je važno jeste proveren sastav i to da se obavezno pre korišćenja sterilišu. Za tek rođene bebe uglavnom se biraju staklene flašice, iz nekoliko razloga- manje su, a i donekle su teže od plastičnih.

U ponudi našeg WEB SHOPA možete pronaći veliki izbor ELFI plastičnih i staklenih flašica za bebe. Međusobno su različite po obliku, zapremini i dezenu, a ono što im je zajedničko jeste proveren kvalitet i više nego povoljna cena.

Neke od karakeristika staklenih flašica za bebe koje možete poručiti online na LINKU:

  • pogodne su za novorođenčad, od prvog dana života;
  • kvalitetno staklo, a neki modeli izrađeni su od borosilikatnog (laboratorijskog ili medicinskog) stakla;
  • silikonska cucla;
  • veoma lagane flašice;
  • pogodne za sterilizaciju u svim sterilizatorima;
  • mogu se prati u mašini za pranje posuđa (preporuka- na gornjoj polici).
staklena flašica za bebe

Neke od karakeristika plastičnih flašica za bebe koje možete poručiti online na LINKU.

  • visokokvalitetna plastika, bezbedna i pouzdana po zdravlje beba i dece jer ne sadrži bisfenol;
  • silikonske cucle standardne veličine;
  • lake i praktične za korišćenje i transport;
  • simpatične ilustracije i boje, primerene pažnji i nteresovanju beba i dece;
  • neki od model amogu se koristiti za zagrevanje tečnosti u mikrotalasnoj pećnici uz obavezno skidanje poklopca, cucle i zaštitnog diska;
  • mogu se prati u mašini za sudove (preporuka: na gornjoj polici);
  • mogu se sterilisati u svim sterilizatorima.
elfi plasticne flasice

Veća ili manja flašica za bebe?

 Ovde je vrlo važno da znate namenu flašica za bebe, pa da u skladu sa tim birate najadekvatniju opciju. Naime, za novorođenčad su najpraktičnije manje flašice jer tek rođena beba ne može da unese preveliku količinu tečnosti, te su zapremine oko 120-150ml apsolutno dovoljne. Međutim, ako se radi o bebi koja je starija, veća zapremina je uvek praktična opcija, posebno kada ste van kuće, a vodu ili sokić je uvek dobro imati.

Bebi flašice za određenu namenu i priliku?

Kao što smo već pomenuli, za potrebe novorođenčeta sasvim su dovoljne flašice manje zapremine, dok su veće flašice pogodne za nešto starije bebe. Kada putujete ili kada ste van kuće, veća flašica je više nego praktična, a i staklene flašice napravljene su tako da ne budu preteške, već da budu prilagođene za samostalno korišćenje deteta. Odaberite flašice za vodu, sokić ili mleko i budite sigurni da će mališani uvek i na svakom mestu biti u prilici da dobiju svoj omiljeni napitak.

exclusive poklon set

Koliko košta flašica za bebu?

U odnosu na ostatak bebi opreme, flašice za bebu ne predstavljaju veliki izdatak. Njihova cena zavisi od veličine, materijala ali i proizvođača i toga da li se kupuju pojedinačno ili u setovima sa ostalom bebi opremom.

U našem WEB SHOPU imate priliku da, u zaista bogatom asortimanu ELFI flašica za bebe, birate modele sa vrlo povoljnim cenama.

Posetite LINK i uživajte u kupovini!