Kako sprečiti da se ljubimac izgubi?

Četvrtak, Novembar 12, 2020 - 20:07 | Autor: MarinaB

Sama pomisao da postoji mogućnost da se ljubimci izgube i da nikada ne pronađemo načina da ih vratimo kući je više nego uznemiravajuća, a svaki vlasnik koji je prošao iskustvo nestanka ljubimca reći će vam da je to trauma koja se pamti. Oni koji su imali sreće da pronađu svog ljubimca bili su itekako zahvalni na pruženoj šansi jer neretko, psi i mačke bivaju oteti ili odlutaju daleko od svog doma i svaki eventualni pokušaj da se vrate biva uzaludan.

Kako sprečiti da se ljubimac izgubi?

Zašto ljubimci beže od kuće?

Ako pričamo o psima i mačkama, bežanje od kuće generalno može da se pripiše obema vrstama. Posebno ukoliko imate dvorište gde vaši ljubimci slobodno šetaju, onda je velika verovatnoća da će biti situacija kada ćete primetiti njihov nestanak. Vrlo često se takve stvari događaju kada su ljubimci nesterilisani, pa kada pod uticajem hormona požele da prošetaju i pođu u potragu za ljubavlju.

Neretko, bežanje od kuće ukazuje na činjenicu da se životinje osećaju zapostavljeno od strane svog vlasnika. Nekada, vlasnici ne primećuju teskobu ljubimca usled manjka njihove pažnje i vremena koje provode zajedno, i to je vrlo često razlog zbog kog psi ili mačke požele da odu u potragu za društvom.

Kako sprečiti da se pas ili mačka izgube? 

Čipovanje ljubimca je stvar koja se godinama unazad podrazumeva kao obavezna, ali kako bi se vreme koje ljubimac provede mimo svoga doma svelo na minimum potrebno je preduzeti još neke mere. Vrlo često će dobronamerni ljudi biti zainteresovani za pomoć u ovakvim situacijama-neki će samo primetiti životinju za koju smatraju da je vlasnička i razgledati okolinu u nadi da će uočiti vlasnika. Uporniji će psa ili mačku odvesti do prve veterinarske stanice na očitavanje čipa.

Ako vaš ljubimac naleti na ovu drugu vrstu ljudi-smatrajte da ste imali dosta sreće! Ali, da biste svima olakšali muke, ukoliko se u vašem psu ili maci krije tajni begunac, najefikasniji i najpovoljniji način, mimo čipa, jeste kupovina priveska za ogrlicu sa ugraviranim imenom ljubimca i brojem telefona vlasnika.

Ovo je vrlo zgodna stvarčica koja šanse za vraćanje ljubimca, u procentima, značajno podiže. U tom slučaju, svako ko uoči psa ili mačku kako šeta bez vlasnika, jednim pozivom telefona može da stupi u kontak sa vlasnikom i da učini da se jedno traumatično iskustvo kako za vlasnika, a tako i za životinju, završi.

Gde kupiti privezak za ljubimce sa graviranim imenom i brojem telefona?

Pored svoje neosporne funkcionalnosti, priveske za ljubimce sa graviranom imenom i brojem telefona, koje možete poručiti putem našeg web shopa, krase i vrlo zanimljivi oblici koji su potpuno prilagođeni kucama i macama. Da li želite privezak u obliku koske ili mačije glave, kruga ili mace- na vama je da birate. Važno je da znate da su privesci dostupni za online poručivanje po više nego povoljnoj ceni, gde dodavanjem proizvoda u korpu birate željeni oblik. Dimenzije privezaka su različite i zavise od oblike, te možete birati između:

  • priveska u obliku koske (40*25mm)
  • priveska u obliku mace (25*40mm)
  • priveska u obliku kruga (30*35mm)
  • priveska u obliku mačije glave (30*30mm)

Privesci su za prodaju dostupni u plavoj i srebrnoj boji, a pozivom na broj telefona 061/233-16-94 od ponedeljka do petka u periodu od 08h do 16h, saznajte na koji način možete iskoristiti mogućnost za ostvarenje povoljnijih troškova dostave.

                                                                                   PORUČITE PRIVEZAK ZA LJUBIMCA OVDE!

privesci za ljubimce