Igranje u pesku- prava zabava za svakog mališana

Petak, April 9, 2021 - 19:33 | Autor: MarinaB

Šta vam je prva asocijacija kada se pomene igranje u pesku? Da li se sećate svojih tunela od peska koje ste satima gradili sa strpljivošću koje samo dete može da ima, pa se posle divili svom delu? Pamtite li prašnjava kolena i pesak pod noktima koji se ni posle kupanja ne može baš uvek da skine do kraja? Sećate li se druženja sa drugarima dok ste na igralištu ili u dvorištu gradili svoja mala carstva ili kada ste bili ljuti što su vam talasi porušili dvorac koji ste sa dosta truda izgradili? Sećate se, zar ne?

peskarnici za decu

Možemo se osmeliti i reći da su igre u pesku nešto što je blisko svakom detetu, bez obzira na vreme u kojem  odrasta. Ovo kažemo jer  zaista postoji nešto magično u tom prvom kontaktu sa zemljom i peskom, i u tim opuštajućim trenucima koji jednostavno prolete dok zidamo svoje peskovito carstvo, ispisujemo reči u pesku ili pravilo tunele. Ovaj vid zabave prenosi se generacijama, a neretko se i odrasli pridruže u igri mališanima.

Da li osim opuštanja, postoji još neka benefit za decu od igranja u pesku? Ima ih pregršt!

Šta mališani uče dok se igraju u pesku?

Uče da eksperimentišu.

Upoznavanje strukture svega što okružuje mališane dolazi putem dodira. Deca imaju potrebu da saznaju što više o svetu, a usvajanje saznanja kroz igru je najzanimljiviji način. Pesak je po prirodi suv, ali uz malo vode može da se oblikuje. To saznanje vodi ka pitanju šta sve to može da se napravi od peska, i tu kreće istraživanje i eksperimentisanje…

Uče šta znači tim.

Ako igrarije u pesku broje više od jednog mališana, tada se kroz igru deca socijalizuju i počinju da uče šta je to biti u timu sa nekim. Kako izgleda kada zajedno uspeš sa nekim i koliko si na kraju ponosan zbog toga. Čini se da je to mala i simpatična stvar, ali znate i sami da je smisao svega toga itekako veliki.

Uče da budu fokusirani.

Ima li korisnije veštine od postizanja koncentracije i punog fokusa na određenu stvar?! Znate i sami da dok se gradi zamak od peska, vreme zna da proleti za tren, samo zato što je fokus upravo na zamku, a ne na tabletu ili nečemu drugom. Razviti veštinu brze i relativno lake koncentracije je itekako važno, jer ta veština može biti korisna tokom učenja ili bavljenja određenim sportom.

Šta je sve potrebno za zabavu u pesku?

Bilo da se radi o pesku u dečijem igralištu, kod kuće u jednom ćošku dvorišta ili na plaži- gotovo svaki pesak je idealan i već u startu je dovoljan za zabavu! Da ne bude da se najlepši zamci prave samo na peskovitoj morskoj plaži, hajde da mališanima omogućimo zabavu u pesku gde god da se nalaze! Malo roditeljskog opreza nikada nije na odmet, tako da obavezno proverite da li u pesku ne postoje neki oštri predmeti ili staklo, ili bilo šta drugo što bi stalo na put dobroj igri u pesku.

Nabavite peskarnik za decu

Plastični peskarnici za igranje u pesku su, bar po našem mišljenju, veoma korisni kada je bezbednost dece u pitanju. Upravo sa ciljem izbegavanja oštrih predmeta koji mogu povrediti mališane, koriste se plastični peskarnici čija izrada od kvalitetne i izdržljive plastike garantuje beskrajno mnogo sati provedenih u igranju sa peskom.

I zato, predlažemo sledeće…

Peskarnik za decu u obliku školjke

Koja je omiljena boja vaših mališana? Zelena, crvena, plava ili žuta? Baš je i u tim bojama peskarnik za decu Školjka dostupan za online kupovinu. Ovaj peskarnik može da posluži i kao mini bazenčić za pačiće ili druge gumene igračke vaše dece, a dimenzije 23x108x79cm su više nego dovoljne za zabavu!

peskarnik školjka

                                                      PROVERITE CENU I PORUČITE

Peskarnik za decu zapremine 85l

Dimenzije ovog peskarnika za decu su 88x78cm i pogodan je za igranje mališana kako napolju, tako i u zatvorenom prostoru. Izrada je od vrlo kvalitetne plastike, a kupovinom dva peskarnika ovog modela, jedna može da se koristi kao poklopac.

                                         zeleni peskarnik

                                                 PROVERITE CENU I PORUČITE

Kao što smo već i pomenuli, igrarije u pesku su bliske svim mališanima, bez obzira na to u kojem vremenu odrastaju. A mi se iskreno nadamo da će tako da ostane još dugo, dugo. I zato, ne oklevajte! Prisetite se radosti svog detinjstva i one muke kada treba isprati pesak ispod noktiju, i pridružite se svojoj deci. Uživajte u igrama u pesku i stvarajte uspomene koje će vašoj deci jednog dana biti pravo blago.