Dečije igračke- edukativne ili plišane?

Četvrtak, Januar 28, 2021 - 19:35 | Autor: MarinaB

Svi se sećamo da smo do sada sigurno nekoliko puta čuli ove rečenice “U moje vreme…” ili “Kada sam ja bila dete…” i verovatno pamtite svoj uzdah koji kaže evo-opet-ova priča, a koji obično prati skretanje pogleda u stranu i traženje neke nove teme kojom bi se prekratila započeta priča naših baka, deka ili roditelja. Sada, kada ste i vi uveliko zakoračili u fazu života koja nameće pokoju odgovornost i obavezu, priznajete da se i sami vrlo rado sećate vremena koje je ostalo iza vas, a bilo je ispunjeno nekim lepim uspomenama i dragim ljudima. Čak se i obradujete kada imate sa kim da podelite te uspomene! Da li ste postali kao i vaši stari? Ili je seta i nostalgija za događajima iz prošlosti prirodna stvar? Sećate se svojih navika, druženja sa vršnjacima, omiljenog bicikla ili one omiljene igračke koju ste uvek nosili sa sobom. Setite se i bude vam lepo.

Sada kada ste vi roditelj, želite da svojim mališanima priuštite mir, bezbrižnost i toplinu kakva će im stvoriti najlepše uspomene na detinjstvo. I da, želite da imaju svoju omiljenu igračku! Da li je to onaj neodoljivi plišani meda sa ogromnim očima i blesavom mašnom ili je to tabla po kojoj će mališani satima pisati i brisati, i iznova pisati i brisati-nije važno. Važno je da ih ta igračka veseli, i da ih kroz igru uči vrlinama na koje će sutra, kada postanu odrasli, biti ponosni.

edukativne ili plišane igračke

Ako želite svom detetu da kupite novu igračku, ovo je možda trenutak kada se pitate- koje igračke izabrati? Edukativne ili plišane? Hajde da vam malo pomognemo u odluci…

Edukativne igračke za decu

Verovatno ste već čitali o edukativnim igračkama za decu i tome kako su one korisne za svakog mališana. Ono po čemu se ove dečije igračke izdvajaju od drugih jeste prevashodno njihov cilj da deca kroz igru razvijaju maštu, motoriku, lakše nauče slova i brojeve i da im u budućnosti proces učenja i nekih složenijih zadataka ne bude težak. Danas roditelji imaju zaista veliki izbor edukativnih igračaka koje su dostupne kako po radnjama sa dečijim igračkama, tako i u online shopovima koji nude ove artikle. Ako se pitate koje su to najzanimljivije igračke, koje se svrstavaju u grupu edukativnih, mi smo za vas izdvojili tri predloga koja vam možda malo olakšaju u odabiru one prave.

Edukativni set saobraćajni znaci

Igračka koja mališane na zabavan način, po prvi put upoznaje sa saobraćajnim znacima i sa pravilima ponašanja u saobraćaju. Ovo je veoma korisna igračka koja kada se kombinuje sa autićima, roditeljima daje slobodu edukativne igre. Lako i na krajnje zanimljiv način svom detetu možete objasniti koja se to pravila u saobraćaju javljaju i kako da se u tim situacijama ponašamo, da bismo u svakom trenutku bili bezbedni i sigurni. Posebno je važno deci usaditi kulturu i veštinu snalaženja na ulici, jer prelazak mimo pešačkog prelaza ili na crveno svetlo ne dolazi u obzir!

set saobracajni znaci

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

Projektor za crtanje

Primetili ste da vaš mališan  ima sklonosti ka crtanju? Drage su mu bojice i papir? Obožava da vreme provodi bojeći bojanke i crtajući sve što vidi oko sebe? Talenti su tu da bi se pažljivo negovali, pa ukoliko imate malog slikara u svojoj porodici-onda će projektor za crtanje biti više nego zanimljiva igračka. Ova edukativna igračka kombinuje igru i učenje, kod dece razvija i unapređuje kreativnost, i ono što je najlepše-uči ih da vole umetnost i takav način izražavanja misli i osećanja. Projektor dolazi u paketu sa 21 šablonom za crtanje uz  koje se dobija i 12 flomastera. Šabloni se umeću u glavu projektora  koji slike sa šablona projektuje na podlogu po kojoj mališani crtaju. Projektor se može koristiti i kao stona lampa, a zanimljiv oblik ove igračke biće razlog više da ga vaše dete zavoli. Uz njega će detetu crtanje postati svakodnevna navika koja će mu negovati kreativnost.

projektor za crtanje

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

Tabla za pisanje na preklop

Treći predlog edukativne igračke za decu koji vam od srca preporučujemo jeste velika tabla za crtanje i pisanje, koja je u web shopu Gusenice dostupna i u drugim veličinama, počev od sasvim male (veličina S), preko nešto veće, srednje, velike i najveće u XL veličini. Tabla za pisanje u XL veličini ima dimenzije 123cmx56cm. Tabla ima stabilnu i čvrstu konstrukciju, a ovaj model ima dve strane- stranu po kojoj se piše kredom i stranu po kojoj se piše flomasterom. Čar ove edukativne igračke krije se i u činjenici da je dovoljno velika da može poslužiti i roditeljima tokom neke poslovne prezentacije. Ipak, roditelji, birajte sigurniju opciju i za sebe poručite još jednu tablu, jer će mališanima ona koju kupite njima biti omiljeni predmet među igračkama.

tabla za crtanje

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

  • Interesuju vas neke druge edukativne igračke? Pogledajte ceo asortiman NA LINKU

Plišane igračke

Obeležile su svako detinjstvo. Jednako su ih voleli dečaci i devojčice, a neretko su neke od njih imale i titulu “omiljene”. Omiljena plišana igračka se nosila gde god bismo pošli, upoznavali smo je drugarima i rodbinom, a ona nam je ljubav uzvraćala tako što je svaku noć budno stražarila nad nama, čuvajući nam lep san. Najviše smo bili zabrinuti kada bismo je majci predali na pranje, ali kada bismo videli da nam se vratila čista i mirišljava- voleli smo je još i više. Lepe uspomene, zar ne? Sada kada mi imamo tu odgovornost da plišane igračke svoje dece vratimo sa pranja neoštećene, a čiste- znamo koliko smo muka zadavali našim  roditeljima. Elem, ako želite da svoje mališane obradujete nekim interesantnim plišanim igračkama koje će im detinjstvo obogatiti sa puno lepih uspomena, razmislite o sledećem predlogu! Složićete se sa nama, kada pričamo o plišanim igračkama, obično nam prva asocijacija bude plišani meda, plišani zec ili plišana kuca. Tačno, zar ne? Hajde da sada unesete malo promene, pa da birate plišanu igračku u obliku irvasa, kravice, žabe, gusenice, ili čak i nilskog konja, zašto da ne?! 

  • Kompletan asortiman plišanih igračaka za decu možete pogledati NA LINKU, a mi vam od našeg bogatog asortimana izdvajamo tri igračke koje su nama jednostavno neodoljive!

Plišana gusenica

Upoznajte se sa novim drugarom vašeg deteta- plišana gusenica koju možete kupiti u plavoj ili roze boje, tako da i dečaci i devojčice mogu da imaju svoju gusenicu. Meka, udobna, a voli i da putuje tako da će na putovanjima ili tokom spavanja u krevetu gusenica poslužiti i kao sasvim veliki jastuk. Gusenica je dugačka 60cm, ima meko punjenje što je čini vrlo praktičnom, a boje koje je krase bude lepo raspoloženje. Šarmantan osmeh ove gusenice je još nešto što je čini neodoljivom, zar ne? ?

plisana gusenica

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

Plišana žaba

Vidite li ko vas pomno posmatra? Šarmantan pogled kao kod gusenice, zar ne? A I osmeh je tu. Zamislite još osmeh svog mališana kada mu poklonite ovu plišanu igračku! Plišana žaba je originalana i zanimljiva, čarobno je nežna na dodir, a meko punjenje joj ispunjava telo i gradi ove preslatke prstiće, nogice i stomačić. Ne znamo za vas, ali mi smo oduševljeni! Žabac je visok 80 cm, pa samim tim spada u kategoriju većih plišanih igračaka.

plisani zabac

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

Velika plišana kravica

Iako je treći predlog, ne znači da je manje šarmantna! Jednako nam je srcu draga kao što su žabac i gusenica, a sam pogled na ovu plišanu kravicu u trenutku razneži, zar ne? Mališani će se rado vraćati u njen meki zagrljaj, i računajte na to da će za kravicu morati da se napravi mesta u čošku kreveta. O tome kako je meka i nežna na dodir nećemo ni pokušavati da vam opišemo- to je nešto što se jednostavno mora osetiti! Plišana kravica je visoka 60 cm i svaki delić njenog tela fino je zaobljen- počev od nogu, pa sve do rogića ?

plisana kravica

Više o proizvodu i ceni saznajte NA LINKU

Iskreno se nadamo da smo uspeli da vam damo pokoju zanimljivu ideju kada su igračke u pitanju. Izdvojili smo samo neke, tek toliko da vam zagolicamo maštu. Bez obzira za koju vrstu igračke se odlučite, verujemo da ćete uživati u pogledu na svoje dete koje je bezbrižno u svom carstvu igre.

Omiljene igračke su naši prvi pravi prijatelji koje stičemo u detinjstvu i koje nas uče nekim od najvažnijih životnih lekcija- prijateljstvu i odanosti. Uvek su uz nas, sve do trenutka kada odlučimo da ih prvo sklonimo sa strane, pa potom i iz sobe. Jer smo ih “prerasli”. Veliki smo da bismo se igrali. Kakva zabluda, zar ne?! Zato, vi budite mudri, i ako ste u prilici, vratite se svojim starim igračkama. Pronađite ih, očistite i udahnite im novi život tako što ćete ih dati svojim mališanima. Toliko vaših  uspomena su sačuvale, pa, ima li šta lepše od toga da i vašim naslednicima čuvaju najskrivenije tajne?

Kompletan asortiman dečijih igračaka pogledajte NA LINKU, a u bogatom asortimanu našeg  WEB SHOPA pored igračaka za decu, pronaći ćete širok izbor bebi opreme, nameštaja za decu, posteljine, opreme za kućne ljubimce i još dosta toga korisnog i zanimljivog. I sve to na jednom mestu. I po odličnoj ceni, u to se uverite i sami.

Poručivanje svih artikala koji su dostupni na sajtu moguće je u svakom trenutku, u samo nekoliko jednostavnih koraka. Ukoliko pak, budete imali potrebu da nas pozovete ili da zatražite pomoć pri kupovini ili dodatnu informaciju vezanu za neki proizvod- javite nam se na broj telefona  061/233-16-94 ili nas kontaktirajte putem kontakt forme.

Inače, mi ćemo vas rado čekati i na našim društvenim mrežama:

FACEBOOK 

INSTAGRAM.

Jednostavno, volimo da se družimo sa našim kupcima! ?