Čime se pseća dlaka najlakše održava?

Subota, Maj 8, 2021 - 08:50 | Autor: MarinaB

Svi vlasnici pasa znaju za dobru staru izreku koja govori o tome kako je pas čovekov najbolji prijatelj. Znaju, i slažu se sa njom.

Ali, da li smo mi, kada smo u ulozi vlasnika psa, najbolji prijatelji našim psima? Ako tvrdimo da jesmo, da li se adekvatno staramo za njihovu dobrobit, bilo da ona uključuje brigu o zdravstvenom stanju, izgledu i generalno, kvalitetu života? Da li ste ikada sebi postavili pitanje “Koliko sam ja dobar vlasnik, i kako mogu da budem još bolji?”

"masinica za pse"

Svima nama se srce topi kada naši krzneni drugari prepoznaju sva ona dobra i manje dobra raspoloženja koja nam se dese, pa se potrude da uvek budu uz nas, kako god da se osećamo. Ako je uzvraćanje ljubavi jedini pravi dokaz da je ljubav obostrana, onda je naša misija da budemo što bolji vlasnik našem psu.

Kako dobar vlasnik tretira svog psa?

Ovo je tema o kojoj se uvek govori i za koju se može reći da je u isto vreme dobila i previše ali i nedovoljno prostora. Zašto tako mislimo? Iz godine u godinu, na veliku sreću svih životinja i ljubitelja životinja, pojavljuje se sve veći broj udruženja i pojedinaca koji pričaju o temi dobrobiti životinja, ali zaista, koliko god da se priča- nikada nije dovoljno. Ako smatrate da se svrstavate u kategoriju vlasnik-za-poželeti, onda Vam stavke u nastavku nisu ni u jednom trenutku strane.

Vi ste neko ko je:

  • svog ljubimca nabavio iz čiste ljubavi, a ne dosade ili hira,
  • uvek raspoložen za druženje sa svojim ljubimcem,
  • razuman u pogledu važnosti sterilizacije životinja,
  • u svakom trenutku budni posmatrač zdravstvenog i estetskog stanja svog ljubimca.

Ako pak, pričamo na temu, u ovom slučaju, nege pasa, tada je vođenje računa o krznu psa vrlo važna stavka. Neka vas ne mrzi da svog četvoronožnog prijatelja četkate, šišate, kratite mu pokoju dlaku gde “štrči”, a sve iz dva razloga- higijena i da Vam bude lep.

Nemamo ništa protiv profesionalnih groomera, naprotiv, beskrajno smo zahvalni Svemiru što ih je stvorio! Odlazak kod profesionalnog groomera može u nekim slučajevima, psima bukvalno, da spasi život! Ovo se odnosi na one situacije kada je pseće krzno u izuzetno zapuštenom i lošem stanju, a još u kombinaciji sa nekim kožnim oboljenjem- situacija postaje itekako komplikovana. Zato i smatramo da je profesionalno šišanje pasa od Boga dato zanimanje koje psima, a i vlasnicima, olakšava dosta posla.

Šta sve zna dobar groomer?

Za početak, zna da radi sa psima.

Jako je važno da osobe koje su u bilo kakvom kontaktu sa psima budu iskreni ljubitelji pasa i generalno, životinja. Ako je o groomingu reč, tada želimo da psa prepustimo u ruke pravom profesionalcu koji vrlo dobro zna prirodu pasa, šta je to što ih plaši, uznemirava i boli.

Zatim, mora da zna da radi grooming.

Iako se ova profesija donekle ubraja među one profesije za koje važi mišljenje “to je lako i to može svako”, istina je daleko drugačija. Godine iskustva u radu na ovom polju su neophodne kako bi se stekle sve potrebne veštine i znanja. Važno je znati svaku tehniku šišanja, kao i mnoštvo najrazličitijih frizura koje su karakteristične za svaku vrstu pasa.

Da li i vi možete biti groomer svom psu?

Uz potrebno znanje i pravi alat- apsolutno da!

Važno je da se naoružate znanjem koje će Vam koristiti kako biste svog ljubimca održavali urednim i između tretmana kod profesionalca, ili se pak, brinuli za stanje njegovog krza jedino iz udobnosti svoga doma. Ako spadate među vlasnike čiji psi imaju redovno negovano i zdravo krzno (koje se pritom lako održava), kao i zdravu kožu, onda Vama može koristiti samo jedna sprava- ISKRA mašinica za šišanje pasa 

Ova mašinica za šišanje pasa spada u najbolje modele kada je reč o odnosu cene i kvaliteta. Garancija kvaliteta jeste brend koji je poznat već decenijama, a funkcionalnost ove mašinice je unapređena do maksimuma! Proizvod ima četiri dodatka kojima podešavate željenu dužinu za šišanje, sadrži pribor za šišanje i ulepšavanje, kao i prateći pribor za održavanje mašinice. Ako se pitate šta to sve spada u pribor za ulepšavanje, znajte da ćete uz ovu mašinicu dobiti makaze, češalj, četku, klešta za nokte, četku za čišćenje samog aparata, ulje za podmazivanje i zaštitu za oštricu. Kompletno, sve što je potrebno za održavanje krzna psa zdravim i lepim, sada je dostupno u samo jednom proizvodu.

 

masinica za sisanje pasa masinica za sisanje pasa

Model Iskrine mašinice koju Vam toplo preporučujemo, je žični, sa napajanjem 220V - 240V~ / 50Hz  i snagom 12W, a možete ga poručiti online,

NA OVOM LINKU.