Am ili ogrlica za psa - šta je pravi izbor?

Petak, Mart 19, 2021 - 19:10 | Autor: MarinaB

Ako ste vlasnik psa ili se spremate da to postanete, jedno od ključnih pitanja sa kojim ćete se susresti jeste i dilema oko korišćenja ogrlice ili ama za pse. Vreme koje sa svojim psom provedete u šetnji treba da bude što prijatnije i za psa, ali i za Vas, pa u skladu sa tim, svi vlasnici pasa se pitaju da li za njihovog ljubimca prijatnije nošenje ogrlice ili ama? Verovatno ste do sada čuli bezbroj ZA i PROTIV za obe strane, mitove i zablude, ali i realne činjenice koje ističu prednosti i nedostatke kako ama, tako i ogrlice. Hajde da sada probamo da na jednom mestu pružimo informacije za koje smatramo da su relevantne i koje bi Vam mogle biti od koristi u trenucima kada se sledeći put nađete pred am-ili-ogrlica dilemom.

am ili ogrlica- šta je pravi izbor

Ogrlice za pse

Ogrlice za pse su svakodnevni asesoar za šetnju kod dosta pasa. Neki o njima misle da nisu najhumanije rešenje, da mogu imati negativne posledice po zdravlje psa i da mu mogu čak i nauditi. Međutim, ogrlica je sasvim prihvatljiv izbor u slučaju kada je pas naučen na šetnju bez povlačenja povoca, bez propinjanja i otimanja. Ako pas ima naviku da se mirno kreće tokom šetnje- ogrlica mu neće praviti probleme, niti će negativno uticati na njega. Danas su ogrlice za pse dostupne u velikom dijapazonu modela koje će ljubimcima pružiti maksimalnu udobnost, ali i bezbednost. Sledeća pozitivna strana ogrlice vezana je za udobnost. Pas može bez problema da provede duže vreme sa ogrlicom nego sa amom, jer nakon određenog vremena, uglavnom amovi znaju da zasmetaju psu kada leži ili pokušava da se igra. Bez obzira da li imate psa sa dugačkom ili kratkom dlakom, birajte udobne ogrlice koje će lepo prijanjati na vrat Vašeg ljubimca i koje mu neće stvarati nelagodu ni u jednom trenutku. Ogrlice koje su namenjene u svrhu treninga pasa, bilo da su električne ili su davilice sa bodljama ili poludavilice, nisu nešto što odobravamo ni po kom osnovu, tako da ćemo tematiku koja se odnosi na njih ovaj put zaobići.

Amovi za pse

Amovi su, uglavnom, ćešći izbor za vlasnike pasa kada su u pitanju psi sa osetljivim disajnim putevima ili psi manjeg gabarita. Takođe, vlasnici pasa koji su nemirni tokom šetnje toliko da se često propinju, skaču, ili vuku povodac češće se odlučuju za amove nego za ogrlice. Tokom propinjanja ili naglog povlačenja psa, sa ogrlicom može doći do mogućnosti da pas povredi vrat ili leđni deo kičme, a kod amova ova mogućnost je daleko manja. Dok pas nosi am, svako naprezanje tela svedeno je na minimum, a vlasnik ima bolju kontrolu tokom šetnje. Amovi za pse često se koriste kada vlasnici žele štence da nauče lepom hodanju na povocu, pa se rezultati postižu pre sa amom nego sa ogrlicom.

Pored običnih amova za šetnju, postoje amovi za pse koji su namenjeni i u svrhu obuke pasa ili rada specijalnih jedinica sa psima. Najpoznatiji brend među amovima za pse u te svrhe, jeste Julius-K9, koji je, zbog svog kvaliteta i funkcionalnosti, godinama unazad prvi izbor kod mnogih trenera.

amovi julius-k9

U našem web shopu, imate priliku da neki od Julius-K9 modela amova za pse PORUČITE ONLINE. Amovi su dostupni u više veličina i dezena. Imajte na umu da je ovo am čiji će kvalitet pružiti višegodišnju upotrebu, te ćete sigurno biti zadovoljni kvalitetom kupljenog proizvoda.

Kao što vidite, i amovi i ogrlice za pse imaju svoje i dobre i malo manje dobre strane. U zavisnosti od toga kakav je Vaš ljubimac, birajte opciju koja će mu tokom šetnje pružiti maksimalnu udobnost i bezbednost. Jer šetnje su stvorene da bi se uživalo u njima.

Ako želite da obradujete svog vernog prijatelja, pogledajte ASORTIMAN OPREME ZA PSE i poručivanje obavite online- brzo, lako i u svega par koraka.