Uradi sam - još jedna korpa od papira

Sreda, Septembar 30, 2015 - 19:59 | Autor: blazenka

Pošto Vam se jučerašnji tutorijal za korpu od papira toliko dopao, evo još jedne, ništa manje izvršne ideje kako da reciklirate stare novine u predivnu korpicu. 

Šta vam je potrebno:

  • stare novine
  • makaze
  • heftalica
  • lepak za papir
  • ukrasna traka

 

Odsecite ktaj gde je presavijen novinski list. Presavijte svaki lis na pola, pa na četvrtino pa zatim i na osminu. Kao rezultat treba da dobijete traku širine oko 2 cm.

Trebaće vam dosta ovakvih traka. U ovom projaktu korišćeno je 96.

  

 

Počnite tako što ćete preplesti sredinu prve četiri trake. Ukoliko je potrebno, koristite malo lepka ili heftalicu da biste zadržali trake na mestu. Nastavite da preplićete trake dok ne dobijete željenu širinu dna korpice.

 

Da biste korpi napravili stranice jednostavno savite trake na gore pod uglom od 90 stepeni i nastavite da ih uplićete. Budite sigurni da su trake čvrsto upletene. Trebaće vam malo strpljenja. Kada stignete do ugla korpice savite traku i nastavite dalje. Lepak ili heftalica su bitni kod prve trake, kako bi je zadržali na mestu.

 

Duž gornje ivice možete dodati jednu deblju traku (presavite traku na još pola). Ovim ćete dobiti na čvrstini gornjeg okvira korpice. Ostale trake jednostvavno presavite peko ove deblje, i zalepite ih na mesto sa unutrašnje strane korpice. Gornji deo možete obrubiti ukrasnom trakom, a možete koristiti i dodatne trake za dekoraciju po želji.

 

 

 

Pogledajte tutorijal i za drugačiju korpicu od papira